Politiikan viikko vk 22

Eilisillan kaupunginvaltuusto oli kevätkauden toistaiseksi pisin kokous, vaikka kaksi asiaa jäi pöydälle, toisena lähetekeskustelu kaupunkistrategiasta.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen yhteydessä pohdittiin mm. lastensuojelutarpeen selvittämistä. Lautakunta on  viitenä perättäisenä vuotena huomauttanut asiasta, mutta tilanne ei ole edelleenkään korjautunut, vaikka apulaispormestari Kostiainen on varmasti tehnyt parhaansa.

Minua hämmästyttävät väitteet, ettei yliopistokaupungissa saada vakansseihin päteviä sosiaalityöntekijöitä. Palkkausta on tilapäisesti nostettu jonojen purkamiseksi, mutta kenties palkkatason pysyvä korottaminen estäisi osaavan henkilöstön valumisen ympäristökuntiin.

Johtamisestakin puhuttiin taas kerran, mutta milloin tähän kaupunkiin saadaan vahvempi asema sosiaalityölle ja sen johtamiselle?

Tarkastuslautakunnan esittää siirtoviivemaksuista luopumisesta, vaikka niiden ohjausvaikutus onkin vähentynyt. Tampere johtaa kuitenkin edelleen seutukunnan tilastoja. Jos poistamme maksun, saattaa samalla kadota  kannustin myös omien palveluketjujemme kuntoon laittamiseen.