Politiikan viikkokatsaus vk 26

Kaupunginhallitus kokousti vielä viime maanantaina ennen pitkän kesätauon alkamista. Listalla oli tärkeitä raportteja, kuten Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013–2018 ja Ympäristön ja kestävän kehityksen katsaus. Saimme myös kattavan esittelyn kaupungin työllisyydenhoidon palvelujen tilanteesta.

Kuitenkin merkittävin päätösasia oli Tarastenjärven osayleiskaava. Listan esittelymateriaalista käy selvästi ilmi tulkintaerimielisyys ympäristöviranomaisen ja kaupungin välillä. Esittelyjen perusteella ristiriitaa on myös kaupungin virastojen, ympäristönsuojelun ja elinkeinopuolen näkemysten välillä, ei ole vaikea arvata kumpi voittaa 6-0.

Kaupunginhallitus päätti vuonna 2011, että hyötyvoimalaitoksen suunnittelua jatketaan Tarastenjärven vaihtoehdon pohjalta. Kaupunginvaltuusto on sittemmin hyväksynyt asemakaavan, ja aluehallintovirasto on myöntänyt hyötyvoimalaitokselle ympäristöluvan. Hankkeella on merkittävät työllisyysvaikutukset.

Käytyäni keskustelua asiasta Vihreän valtuusto- ja kaupunginhallitusryhmän kanssa, tyydyin tekemään vain ponsiesityksen, jossa kaupunginhallitus edellyttää, että kaupunki neuvottelee ELY- keskuksen kanssa, jotta yhteisymmärrys löytyisi tummaverkkoperhosen suojeluasiassa. Ponsi hyväksyttiin kaupunginhallituksessa yksimielisesti. Vastaehdotukselle ei olisi ollut läpimenomahdollisuuksia.

Kansallisesti merkittävän tummaverkkoperhospopulaation kohtalon jatkoselvittely jää tulevaisuuteen.  Toivon, että jatkossa päättäjät ajavat innokkaammin pikkupörriäisten puolta!

Nyt kokoustauolle. Hyvää kesää!