Kevään kynnyksellä

Palasimme sunnuntaina Vuokatin laduilta ja rinteiltä esikoisemme perheen kanssa. Siellä hiihdellessä mietin, kuinka tärkeää on tuoda perhe vuosi vuoden perään tänne kotoisiin maisemiin nauttimaan kauniista luonnosta ja talviurheilusta.

Hiihtelyn lomassa katselin viime perjantaina tasavallan presidenttien vallanvaihtoa televisiosta. Ensimmäinen ajatus oli, että valta pukee Alexander Stubbia. Ja toinen, että hän on uuden sukupolven presidentti: nuorekas, kansainvälinen ja rohkea. Toivon hänelle menestystä tehtävään, nöyryyttä kohdata myös se toinen puoli kansasta, joka asettui toisen ehdokkaan taakse ja rohkeutta asettua heikompien puolelle.

Suosittu Pekka Haavisto ei tullut valituksi tehtävään. Vaalien yhteydessä toteutetuista kyselyistä kävi ilmi, että Haaviston puolison sukupuoli oli kolmannekselle äänestäneistä syy olla äänestämättä häntä. Kyllä surettaa tämä konservatiivisuus ja etenkin monien kristittyinä itseään pitävien ennakkoluuloisuus ja homofobia.

Helmikuun puolivälissä Tampereella pidettyjen Sosiaalityön tutkimusten päivien yhteydessä minut kutsuttiin Sosiaalityön tutkimuksen seuran kunniajäseneksi yhdessä professori emeritus Mikko Mäntysaaren kanssa. Tämä huomionosoitus lämmitti kovasti mieltäni.

Kevättä kohti mennään. Tänäänkin metsäkauriit ilmestyivät metsikön reunaan tarkistamaan, onko isäntä tuonut kaurasangon oksaan killumaan, niin kuin kovilla pakkasilla.

Kirjoitustyöt jatkuvat. Tarkoituksena on jatkaa vielä hetki haastattelujen tekemistä Koti lähiössä -kirjaa varten. Tekstiä syntyy, mutta oman äänen ja tyylin löytäminen vaatii vielä kehittelyä.  rauhoittumista ja uuden oppimista.