Kuntavaalit ovat pian!

Kuntavaalit pidetään 13.6.2021, ennakkoäänestys on jo sitä ennen 26.5.-8.6.. Vihreillä on ennätysmäärä ehdokkaita näissä vaaleissa. Helsingissä Vihreät tavoittelevat pormestarin paikkaa ja Tampereellakin tuo tavoite on paljon realistisempi kuin vuonna 2008, jolloin olin itse vihreiden pormestariehdokkaana.

Neljän valtuustokauden jälkeen keväällä 2017 päätin olla asettumatta enää ehdolle kuntavaaleissa: työ oli siirtymässä Porin yliopistokeskukseen pariksi vuodeksi, ja Kajaanissa oli sairas äiti, jonka luona halusin käydä kolmen viikon välein. Nyt kun olen jo eläkkeellä, ja äitikin on saateltu viimeiselle matkalle, huomaan, että minulla on aikaa ja tarmoa uusiin haasteisiin.

Julkaisimme puolisoni Pauli Välimäen kanssa pari kuukautta sitten yhteiset poliittiset muistelmamme ”Virastotalon valtaus”, jota voi tilata verkkokaupasta osoitteesta https://tillikadunteos.vilkas.shop/

Mutta jotta elämä ei olisi pelkkää muistelua, on jatkettava työtä paremman tulevaisuuden puolesta.

Vaalikoneet avautuvat näinä päivinä. Jossakin niistä kysyttiin ehdokkaan tavoitteita tulevalle vaalikaudelle. Tällä kokemuksella politiikassa, työ- ja perhe-elämässä koen tärkeäksi vaikuttaa elämänkaaren eri vaiheissa olevien kuntalaisten hyvinvointiin, olipa sitten kyseessä varhaiskasvatuksen ryhmäkoot, pienten koululaisten turvallinen koulumatka tai ikäihmisten kunnollisen hoivan mahdollistaminen. Sotea odotellaan, mutta sitä ennen ja sen jälkeenkin riittää tekemistä kunnallisessakin hyvinvointityössä.

Kaupunkiin on saatu ratikka, kävimme koeajolla tällä viikolla! Uusia asuinalueita rakennetaan ratikkareittien varrelle. Uusien asuinalueiden rakentamisessa pitäisi varmistaa, etteivät asuinalueet eriydy liikaa sosiaalisesti, lisäksi olisi turvattava yhteys luontoon eri puolilla kaupunkia. Vihreiden ajatus ”Viidentoista minuutin kunnista”, joissa luonto, työt ja palvelut ovat vartissa saavutettavissa, edustaa näitä ajatuksia.

Vaalislogan ”Huomenna Tampere on vihreä” ei ole enää utopiaa. Olen käytettävissä tuon huomisen rakentamisessa. Mikäli haluat äänestää minua, ehdokasnumeroni on 120, vaalityötäni voi tukea lahjoituksella Tampereen vihreiden sivulta löytyvän ehdokasgallerian kautta.