Politiikan viikkokatsaus vk 18-19

Viime viikolla kokoontuneen suunnittelukokouksen perusteellinen työ näkyi tämän päivän kaupunginhallituksen kokousasioiden nopeana käsittelynä. Strategialuonnos alkaa olla nimeä vaille valmis: ”Yhteinen Tampere” vaikuttaa kovin lattealta, kun tarjolla on esimerkiksi ”Näköalojen Tampere, mahdollisuuksien kaupunki!” Suunnittelukokouksessa yllättäen äänestetty Keskustan kehittämisohjelmakin meni kh:ssa läpi ilman keskustelua. Se on varsin monipuolinen ja perusteellisesti laadittu viiden tähden visio, johon päättäjän on helppo sitoutua.

Alkutalven kaupunginhallituksen kokousten kestoteema on Teisko. Tänään puhuttivat Hirviniemen vesihuoltoasiat, jotka pyrittiin saamaan uuden lain edellyttämälle tasolle. Pohjaesitystä loivennettiin ponnella niiden kiinteistöjen osalta, joiden jätevesijärjestelmät ovat hajajätevesiasetuksen mukaisessa kunnossa. ”Oppositio” (Keskusta ja Perussuomalaiset) teki tuttuun tapaan vastaesityksen, joka kuitenkin kaatui äänestyksessä.

Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenyys on tuonut uusia näkökulmia päätöksentekoon. Huoli erikoissairaanhoidon kasvavista menoista on toki aiheellinen, mutta niin kauan kuin hoitoon pääsy ei ole tavoitetasolla, tai kun Tampere maksaa vuositasolla n. 300 tuhannen euron siirtoviivemaksuja, ei voi myöskään kuntapäättäjänä olla tyytyväinen hoitoketjujen toimivuuteen kotikaupungissa.

Potilas tässä on itsekin. Jo viikko on vierähtänyt flunssan kourissa, hengitys pihisee, mutta kiitos hyvän työterveyshuollon, apuakin saa nopeasti. Nyt vain odotellaan lääkkeiden vaikutusta.