Terveisiä valtuustosta!

Valtuuston esityslistalla oli tiedoksiantona hankkeen Vt 12 Tampereen tunneli  Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 20.8.2012. Totesin heti alkuun, että  emme ota tässä kokouksessa kantaa tunneliin tai Allianssi-sopimukseen sinänsä ja ettei ponsiesityksiä voida  asian käsittelyn yhteydessä tehdä. Olin pohjustanut asian lakimiesyksikön kanssa. Yhtään puheenvuoroa ei asiasta käytetty, mikä selvästi yllätti monet.

Jätin yhteisen valtuustoaloitteen tunnelivastustajan, kollegani Jari Heinosen (skp) kanssa virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen perustamisesta Tampereelle. Alueellisten sosiaaliasemien lakkauttamisen seurauksena yli 90 % toimeentulotukihakemuksista käsitellään kirjallisesti, eivätkä kuntalaiset ja asiakkaat saa riittävän nopeasti yhteyttä sosiaalityöntekijään vaikeissa elämäntilanteessaan. Kaupunkilaiset joutuvat odottamaan aikaa myös terveysasemille, eivätkä saa näin välittömästi apua akuutteihin kysymyksiinsä.

Esitämme, että Tampereella kehitettäisiin ja otettaisiin käyttöön virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Pohjois- Suomessa (http://www.sosiaalikollega.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/) käyttöön otetun järjestelmän mukaisesti. Keskus palvelisi kaikkia kaupunkilaisia, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaita ja työntekijöitä.

Paljon on hyvää saatu Tampereella aikaan tällä ja edelliselläkin valtuustokaudella. Pormestari Niemisen tänään julkistama toimintakertomus ”Kuusi kehityksen vuotta” esittelee hyvin hänen pormestarikautensa saavutuksia. Aina riittää parantamista, mutta kyllä meidän pormestarimme ja apulaispormestarimme ovat tehneet tälläkin kaudella parhaansa.

Itseäni jäi hieman kiusaamaan valtuutettu Riitta Ollilan puheenvuoro, jossa hän harmitteli, ettei Koukkuniemen Jukola-rakennusta aikanaan purettu! Akka- akseli on yhä ylpeä saavutuksestaan, vai mitä Anneli Kivistö (sd) ja Riitta Koskinen (kok)? Aina kun laitan Aino-tossut jalkaani, muistan uhkauksemme kytkeä itsemme Jukolan seinään, jos purkutraktorit ajavat paikalle. Se taisi tepsiä.

Illan kolmen kokouksen jälkeen on hieman euforinen olo, pitäisi malttaa mennä nukkumaan, kun on varhainen lähtö työmatkalle ja pitkä työpäivä! Toivottavasti Pauli ehtii vaalikopille päivystämään!