Visioista vapaana

Viikko sitten maanantaina oli valtuuston tulevaisuusseminaari, jossa luonnostelimme visiota tulevaisuuden Tampereesta. Totesin loppupuheenvuorossani, että minusta se voi olla vaikka ”Sairaan hyvä Tampere”, sillä olo oli kuumeinen ja palelsi vietävästi. Siitä alkoikin viikon tautiputki sängyn pohjalla. Työmatka Reykjavikiin oli pakko perua, samoin kuin tälle viikolle suunniteltu kuntien taloutta käsittelevä seminaari. Voimat riittivät hädin tuskin sovittujen menojen perumiseen: kuinka paljon sitä terveenä ehtiikään yhdessä päivässä!

Lehdet tuli luettua tavallista tarkemmin. Ihmettelin, että Aamulehti julkaisee nimimerkkien tekstareita, joissa mollataan Paulia. Se, että jotkut hölmöyksiään lehteen lähettävät, ei ole riittävä syy niiden julkaisemiselle. Ex-apm Tarja Jokinen on myös blogeissaan kuittaillut asiasta, enkä oikein ymmärrä, mistä tämä kaunaisuus vihreitä kohtaan. Vihreä Välimäki näyttää olevan raskaan sarjan symbolinen loukkaus, kun kaupungin virastotalolla on vuosikymmeniä istunut vain kahden suurimman ryhmän edustajia.