Valtuusto päätti tunnelista taas kerran

Kaupunginvaltuusto päätti tänä iltana selvin luvuin 37-30 Rantaväylän tunnelin toteuttamisesta, yhteistyöstä Tielaitoksen kanssa ja rahoitusjärjestelyistä. Enemmistön mukana äänestivät Vasemmistoliiton Sirkkaliisa Virtanen ja Jari Heikkilä, XL:n linjasta lipesi kolme valtuutettua. Päätöksen jälkeen kiitin valtuuston enemmistöä vastuullisesta päätöksestä. Tästäkös riemu repesi: etteikö hävinneiden näkemyksiä arvostettu! Kyllä arvostan, mutta tosiasia on, että pääasiassa XL-koalition harteille jäi vuonna 2008 tehdystä sopimuksesta kiinnipitäminen, olihan tämän päivän päätös tuon vanhan sopimuksen tarkistaminen kaupungin kannalta edulliseen suuntaan. Valtuuston puheenjohtajana kannoin huolta sopimuksessa pysymisestä. Mikäli sopimus olisi nyt hylätty, olisi vuoden 2008 sopimusta rikottu ja kaupungin luottamus sopimuskumppanina mennyt. Vastustajien tarkoituksena ei ollut tänäänkään kaataa vain Allianssi-sopimusta, vaan koko hanke.

Keskustelun kuluessa saattoi vain ihmetellä valtuutettujen lyhyttä muistia. Tilaajapäällikkö Laaksonen joutui palauttelemaan tehtyjä päätöksiä valtuutettujen mieleen. Sirkkaliisa Virtanen ja Riitta Koskinen kertasivatkin puheenvuoroissaan tunnelipäätösten pitkää historiaa. Vihreät ovat olleet alusta alkaen pitkän tunnelivaihtoehdon kannalla.