Lisäyksenä eiliseen

Aamulehti jatkaa säästöaiheilla: palkankorotuksista ja lomarahoista, mutta myös muista säästökeinoista. Otsikko – ja siihen liittyvä kysymys vastauksineen – ”Miksi ei säästetä Rantaväylän tunnelista?” on siinä mielessä harhaanjohtava, ettemme tässä ja nyt voi säästää tunnelirahoja, niistä tehdään tarvittavat päätökset tulevaisuudessa. Muutoin olisi kohtuullista, että säästöleikkuri kohdistuisi myös investointeihin: valtuuston olisi päästävä linjaamaan suurimpia investointihankkeita. Juha Yli-Rajala kommentoi säästöistä sukanvarteen: ”Rikkaus on kiinni omaisuudessa, ja silloin sitä pitäisi myydä”. Niinpä. Eikä kyse ole tietenkään vain kiinteistöistä, jotka ovat olleet näytävästi esillä Aamulehdessä, vaan myös arvopapereista.

 

Kahvi menee väärään kurkkuun siinä vaiheessa, kun luen Koukkuniemen alueen sunnittelusta. Työpari Ojala ja Päivärinta eivät jätä Jukola-rakennusta rauhaan. Olen käynyt pari kertaa lyhyellä aikavälillä tutustumassa Jukolaan ja olen edelleen sitä mieltä, että siitä saataisiin erinomainen ryhmähoitokoti esimerkiksi muistihäiriöisille vanhuksille ihan omana tuotantona. Luotan siihen, että apm Airaksiselta löytyy ymmärrystä säilyttävälle ratkaisulle. Lopulta ei ole kysymys joko-tai -ratkaisusta, kuten Ilkka Ojala antaa ymmärtää, vaan sekä että -ratkaisusta: jossa vanha ja arvokas rakennuskanta voidaan säilyttää ja rakentaa myös uutta alueelle.