Päivä kuningattarena

Tämä on taas niitä päivä, että tukka putkella on menty koko päivä. Aamulla oli seutuhallituksen kokous ja työseminaari, sitten pyyhälsin raatihuoneelle jakamaan ansiomitaleja, sieltä virastotalolle palaveriin puheenjohtajiston kanssa, edelleen valtuuston tiedonantotilaisuutta ja valtuuston kokousta vetämään. Täyttä laukkaa klo 8.30-21.00. Ensi viikonloppuna tehdään tämän päivän rästitunnit, kun en ehtinyt ollenkaan työpaikalleni tänään.

Tiedonantotilaisuus taloudellisesta tilanteesta oli oma ideani: onhan se kumma, että mediaa ja virkamiehiä infotaan tilanteesta, vaan ei valtuustoa! Ja jatkoa seuraa: sähkölaitoksen tilanteesta on tehtävä myös selkoa valtuustolle. Kehittelimme puheenjohtajakollegoiden Elinan ja Marjatan kanssa tukun loistoideoita tänään paremman valtuustotyön takaamiseksi.

Valtuusto kävi tänäänkin hyvää keskustelua. Ehkei puheenjohtajana saisi arvottaa, mutta pidin kovasti Anna-Kaisa Ikosen (kok) puheenvuorosta, jossa hän pohti mm. omaishoitajien asemaa, samoin kuin Heinosen Jarin (skp) ajatuksesta huono-osaisuus-strategiakortista ja Leena Kostiaisen (kok) ideasta kuulla henkilöstä, esimerkiksi opettajia, paremmin päätöksenteossa. Ja tietysti tykkäsin Steniuksen Marjatan ja Kivistön Annelin asiantuntevista puheenvuoroista työllistettyjen heikosta asemasta. Välillä tekee mieli rynnätä omaan pulpettiin painamaan puheenvuoronappia.

Aamulehti julkaisi tänään henkilöhaastatteluni ja kuningatarkuvan. Kivoja kommentteja tuli aamutuimaan. Hauskin muistaminen oli se, kun Ruoholahden Paukku toi minulle valtuustonkokoukseen Aino-tohvelit, koska uhkasin haastattelussa sitoa itseni kettingeillä Jukolaan Kivistön Annelin kanssa, jos Kotilinna tai joku muu taho uhkaa rakentaa sen paikalle. Sanoin Paukulle, että voivathan rakentaa pytinkinsä johonkin muuhun kohtaan., Niksulan tai vanhan ravintokeskuksen tilalle. Ovela veto muuten Paukulta: taitaa arvata, että joka kerta, kun hiihtelen Ainot jalassa, tulen ajatelleeksi häntä. Se täytyy rajoittaa virka-aikaan ja viedä uudet töppöset työkengiksi ja pitää kotona oman Paulin ostamia Ainoja!