Äänestetään Pekka Haavisto toiselle kierrokselle!

Kävimme Paulin kanssa tänään vaalimökillä hetken jakamassa vaalimateriaalia. Satu Hassi, Juhana Suoniemi, Kirsikka Siik, Minna Sorsa, Päivi Sinkkonen ja monet muut olivat myös mökillä päivystämässä. Väkeä lappasi yhtenään, eri ikäisiä ihmisiä, Pekan kannattajia. Materiaali teki hyvin kauppansa. Toki vastalauseitakin kuultiin. Vanhempi mieshenkilö piti Pekkaa hyvänä ehdokkaana, mutta vetosi homokammoonsa. Totesin, että julkikristittynä ja kirkon ihmisenä minun vaikea ymmärtää tällaista sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää. Sitten mies vetosi korkeaan ikäänsä asenteidensa perusteluna. Kerroin, että 80-vuotias pienviljelijäisäni ei näe mitään ongelmaa Pekan äänestämisessä. Mutta tietysti jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, niin keskustelukumppanillanikin.

Odotukset ovat nyt korkealla, että Pekka Haavisto menisi toiselle kierrokselle Tasavallan Presidentin vaalissa. Tehdään siitä totta huomenna!