Hyvää kesää!

Juhannusviikon alkaessa on aika toivottaa kesää tälläkin foorumilla. Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu huomenna viimeiseen kokoukseensa ennen kesälomaa. Kun esityslistassa liitteineen on sivuja 1674 sivua ja pykäliä 21, kesäyössä käydään varmasti vilkasta keskustelua toimintamallista, ratikasta, Tampere3:sta ja ehkäpä myös joistakin kaava-asioista ja valtuustoaloitteista.

Yliopisto-opettajan kesätaukokin alkaa vähitellen. Kulunut vuosi on ollut raskas. Sosiaalityön erikoistumiskoulutuksen tilanne on epävarma, vaikuttaa siltä, että nykymuotoinen koulutus päättyy jo vuoden 2016 lopussa, ts. vetämäni koulutusryhmä saattaa jäädä lajinsa viimeiseksi, ellei joku yliopisto kiinnostu jatkamaan nykyistä koulutusta omilla resursseillaan. Onneksi on saatu rahoitus uusimuotoisen koulutuksen suunnitteluun Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Sosiaalialalla ei ole erikoislääkärikoulutuksen vakiintuneita rakenteita, mutta hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä on mahdollista rakentaa paikalliseen kysyntään nykyistä paremmin vastaava koulutus. Uudessa sote -toimintaympäristössä sille saattaisi olevan menekkiä.

Odotan suku- ja körttijuhlia Sotkamossa, kesäkodin remonttia Kokkolassa, pyöräilyreissua Paulin kanssa Ahvenanmaalle ja vaellusviikkoa naisporukalla kolmen valtakunnan rajaseudulla Lapissa. Näillä eväillä jaksetaan elokuussa aloittaa taas uusi toimintavuosi!

Aurinkoisia kesäpäiviä!

P.S. Valtuuston kokouksesta kotiin saapuneena yritin ymmärtää salissa käytyä ratikkakeskustelua. Kun hankkeen vastustajille henkilöautoliikenne on normi, ratikka näyttäytyy erilaisten marginaaliryhmien, vanhusten, koululaisten ja pienten lasten äitien kulkuvälineenä. Miksi näille pitäisikään kehittää uusia kulkumuotoja? Autokeskeinen maailmankuva.