Vaaleista Vappuun

Vaalit on käyty ja pulinat pois. Vihreät menestyivät vaaleissa hyvin, mutta on mahdollista, että siitä huolimatta jäämme hallituksen ulkopuolelle.  Toivon kuitenkin Juha Sipilältä viisautta tässä asiassa: Vihreät olisivat erinomainen lisä hallitukseen, olipa siellä sitten Kokoomus tai Demarit. Eikä tekisi pahitteeksi istua myöskään samaan pöytään Persujen kanssa. Kuplat on aika puhkaista!

Kuluneen sanonnan  ”helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan” voisi näiden vaalien jälkeen muuttaa muotoon ”eduskunnassa on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan”. Katsokaa vaikka ex-puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ja Pirkanmaan ex-äänikuningattaren Hanna Tainion kohtelua demareissa. Käsittämätöntä.

Tampereen Vihreä valtuustoryhmä esittää uudeksi apulaispormestariksi Anna-Kaisa Heinämäkeä, erinomainen valinta, samoin kuin Jaakko Mustakallion valinta kaupunginhallitukseen. Odotan jo lähtökuopissa kaupunginhallituksen varapaikalta vapautumista, annan tilaa nuoremmille samalla kertaa. Jätin jo eilen hyvästit Ikäihmisten lautakunnassa, jossa olen ollut kaupunginhallituksen edustajana. Teen ”Maijat”, eli seuraan Maija Kajanin esimerkkiä eli jään rivikaupunginvaltuutetuksi ja olen käytettävissä uudelleen  Tampereen Särkänniemen hallitukseen, jos niin halutaan. Pirkanmaan Sairaanhoitopiirissä olen vielä valmis jatkamaan toistaiseksi ainakin varapaikalta.  Pidän päätöksenteon kannalta järkevänä, että varsinainen jäsenyys on sidottu kaupunginhallitussalkkuun.

On ollut todella suuri helpotus vähentää luottamustehtäviä, elämään on tullut kaivattua hitautta ja mahdollisuus keskittyä ydinasioihin: työhön ja perheeseen. Nyt kun en vaikuta enää keskeisillä paikoilla kuntapolitiikassa, kirjoittelen blogejakin entistä harvemmin. Mutta kyllä taidan vielä ennen kesää kirjoittaa päätöksenteosta yliopistossa, uutta aineistoa on taas kertynyt. Onnea 90-vuotiaalle Tampereen yliopistolle!

Hyvää Vappua kaikille, ylioppilaslakit päähän, skumppaa lasiin ja marssimusiikki soimaan!