Delfinaariopuhe kaupunginvaltuustossa 15.9.-14

Annan tukeni Vihreän valtuustoryhmän muutosesitykselle ja ponnelle. Vireillä on myös kansalaisaloite, johon kerätään parasta aikaa nimiä, tavoitteenaan 4000 nimeä. Allekirjoitin valtuustoaloitteen  epäröimättä entisenä Särkäniemen hallituksen pj:na, sillä katson, että myös Särkkänniemi Oy:n etu on, että delfinaarion asemaa selvitetään. Asia kuuluu kuitenkin Särkäniemi Oyn hallituksen toimivaltaan.

Valtuustoaloitteeseen annettu vastaus on huono, se antaa ymmärtää,että vihreät olisivat hörhöjä, jotka haluavat palauttaa laitostuneet delfiinit vapauteen mereen. Niinhän ei esitetä, vaikka joissakin olosuhteissa sekin saattaisi onnistua. Turha on spekuloida myös aloitteentekijän motiiveilla, politiikkaahan tekevät myös muutkin valtuutetut tehdessään valtuustoaloitteitaan.

Päätös asiasta kuuluu siis yhtiön hallitukselle, mutta omistajaohjauksen kautta voidaan suunnata yhtiöntoimintaa. Eihän omistajaohjauksen tarvitsisi Särkänniemen tapauksessa rajoittua kävijämääriin ja osinkojen tulouttamiseen, vaan myös eettisiin näkökohtiin..

Särkänniemen hallitustyöskentelystä ei voi tässä salissa muuten puhua, mutta sen verran voin todeta, että aika ajoin delfiinien hankinta on Särkänniemen agendalla. Sosiaalisessa mediassa on arvailtu, miksi en ehdottanut valtuustoaloitteen saaman vastauksen palautusta kaupunginhallituksessa. Juuri siksi että nämä edellä kuullut esitykset ovat valmistuneet vasta kaupunginhallituskäsittelyn jälkeen. Kaikki kunnia siis aloitteentekijöille.

Olen vakuuttunut siitä, että delfiinit ovat hyvässä hoidossa Särkänniemessä. Delfinaario on kuitenkin aikansa ilmiö, nyt on korkea aika tarkastella asiaa kriittisesti. Vai hankimmeko vielä menneiden aikojen hengessä myös eläintarhan ja pari leijonaakin? Kuten ne ensimmäiset Tampereella, Tam ja Pere.