Ritun muisti pettää

Eilen ilmestyneessä Tamperelaisessa Rieväkylän Ritu kommentoi lehdessä 1.1. julkaistua haastatteluani. Ritu näyttää ymmärtäneen näkemyksieni väärin ja unohtaneen sen, että olen ollut laajan poliittisen yhteistyön ja suhteellisen valintatavan takana ”aina”.

Kun minut valittiin valtuuston puheenjohtajaksi tammikuussa 2009, kirjoitin blogissani: ”Vihreiden ryhmänjohtaja Olli-Poika Parviainen totesi puheessaan, että puhuin vasemmistoryhmien puolesta loppuun asti ja vaadin puheenjohtajan paikkaa valtuuston toiseksi suurimmalle ryhmälle, sosiaalidemokraateille. Mutta kun neuvotteluissa ei päästy laajaan sopuun, puheenjohtajan paikka tuli vihreille”. Totesin myös silloin, että ”tulisi jo saada luottamus ja asialliset suhteet XL:n ja vasemmiston välille. Toivottavasti ne syntyvät tällä valtuustokaudella”. Ja muistutin, että ”onhan sentään puheenjohtajuuksia jaettu suhteellisuuden mukaan, pitkälle vihreiden vaatimuksesta”.

Ritu on pitkin syksyn haikaillut entisen aseveliakselin perään: kokoomuksen ja demareiden valtakauteen, jossa muilla poliittisilla ryhmillä ei ollut mitään tekoa. Siihen ei ole enää paluuta. Nykyinen XL-yhteistyö on toiminut hyvin, mutta tähän ei pidä jäädä, vaan yhteistyötä on laajennettava muiden ryhmien suuntaan.

Laitoin Ritulle vastineen Tamperelaiseen, se on julkaistu verkkolehdessä osoitteessa: http://www.tamperelainen.fi/Keskustelut/Keskustelupalstat/Aiheittain/Ajankohtaista/Artikkeli-Ritu-Jatkuuko-XL-yhteistyo ja ilmeisesti se julkaistaan keskiviikkona lehden printtiversiossa.