Valtuusto keskusteli pormestarin valintatavasta

Valtuuston pisin keskustelu käytiin tänä iltana pormestarin valintatavasta. Valtuusto oli lähes yksimielinen siitä, että pormestari on ainakin toistaiseksi syytä valita valtuutetuista. Perustelut sen sijaan poikkesivat toisistaan: ”näillä mennään” -asennetta edustivat monet ja jäivät odottelemaan suoraa kansanvaalia – ja jotkut jopa kuntauudistuksen johtopäätöksiä.

Pidin erityisen kiinnostavina puheenvuoroja, joissa haluttiin erottaa kuntavaalit ja pormestarivaalit toisistaan. Tässä suhteessa on helppo olla samaa mieltä Atanas Aleksovskin, Marjatta Stenius-Kaukosen, Sirkkaliisa Virtasen Jukka Gustafssonin, Seppo Salmisen ja Harri Jaskarin kanssa. Pauli Ruoholahti ja Harri Jaskari vertasivat pormestaria pääministeriin, joka kokoaa ohjelmansa taakse riittävän kannatuksen. Keskustelu oli kerta kaikkiaan inspiroivaa.

Sen sijaan keskustelu Tampereen Aterian liikelaitoksen organisoimisesta jäi melko lyhyeksi, kun tiedossa oli jo ennen kokousta, että asia jää pöydälle. Ryhmät tarvitsevat lisäinformaatiota asiasta. Aterian työntekijät luovuttivat ennen kokousta yli 1000 henkilön allekirjoittaman vetoomuksen työpaikkojensa puolesta.

Kamera kävi jälleen valtuustosalissa, mutta lieneekö johtunut katkoksesta kuvaamisessa, häly salissa yltyi kokouksen edetessä loppua kohden, vaikka kello ei ollut edes kahdeksaa illalla.

***

Kävimme viikonloppuna Kokkolassa anopin apuna. Samalla reissulla oli tilaisuus käydä luennoimassa professori Aila-Leena Mathiesin maisteriopiskelijoille köyhyystutkimuksestamme. Tänään posti toi kirjapainosta toimittamamme Sosiaalityön tutkimuksen vuosikirjan ”Kohtaako sosiaalityö köyhyyden?” Kirja julkistetaan torstaina Sosiaalityön tutkimuksen päivillä.