Politiikan viikkokatsaus vk 16

Olen ollut parin viikon kokoustauolla Pääsiäisloman ja viime viikolla Santiago de Compostelaan suuntautuneen pyhiinvaelluskävelyn (caminon) vuoksi. Välillä on hyvä irtaantua kiireisestä kokousarjesta, eivät asiat mihinkään karkaa, sillä kaupunginhallitus oli pöydännyt kaksi asiaa, joiden vuoksi jouduttiin pitämään ylimääräinen kokous viime maanantaina. Keskustan ja Perussuomalaisten edustajat löysivät toisensa oppositiossa linjattaessa sekä yhdyskuntarakenteen hajautumisen estämisen periaatteita että päätettäessä sako- ja umpikaivolietteen   kuljetuksen periaatteita.

Kaupunginvaltuuston lista oli poikkeuksellisen kevyt ja kokous lyhyt. Eniten keskustelutti valtuutettu Matti Höyssän kaupunkipuistoa koskeva aloite. Höyssän aloite sai lämmintä kannatusta eri puolilta salia, mutta toisaalta ihmeteltiin, miksi tärkeää hanketta ei viedä eteenpäin. Kenties siksi, että Eteläpuistoon haluttaan asuntorakentamista. Henkilökohtaisesti en sitä kannata, perustellumpaa on rakentaa Näsijärven rantaan joutomaalle kuin tuhota arvokas puistoalue Pyhäjärven rannassa.

Kyselytunnilla valtuutettu Jari Niemelän kysely Rantaväylän tunnelin tiedottamisesta oli varsinainen ”hökäisy”; kyllä kai valistuneen Niemelän luulisi ymmärtävän, ettei alkutalvesta jätetty valtuustoaloite tunnelihankkeesta ole mikään päätös. Musiikkia korvilleni olikin apulaispormestari Salmen (sd.) vastaus, jossa hän totesi voimassa olevan kaupungin virallisen kannan olevan, että tunneli tulee. Näitä äänenpainoja olisi toivonut kuulutettavan enemmän viime syksynä vaalien alla. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan; vastauksessaan Pekka Salmi osoitti olevansa tehtäviensä tasolla oleva apulaispormestari.

Aloitin tällä viikolla kymmenen vuoden tauon jälkeen Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin hallituksessa. Se on erittäin kiinnostava näköalapaikka sote- uudistuksen keskellä. Ja onhan TAYS ollut 1980-luvulla myös työpaikkani. Valitettavasti samaan aikaan, kun istuin sairaalan kokoushuoneessa, lapsenlapsemme Toivo oli lastenosastolla tutkimuksissa hengitysoireiden vuoksi. Tänään pikkumies pääsi vihdoin kotiin; lapsen saama hoito sai vanhemmilta hyvät arviot.