Kommentti Tamperelaisen päätoimittajalle

 

”Vielä kerran vaalit: Tässä jyvät ja akanat”, julistaa päätoimittaja Nupponen tänään (7.11.-12) ilmestyneessä Tamperelaisessa. Huolellisen vaalianalyysin asemesta päätoimittaja sortuu leimaamiseen ja hutkimiseen.

Kaupunginvaltuutetun paikka on luottamushenkilöpaikka, ei sijoitus rankinglistalla. Vaaleissa läpimenneiden välillä ei tehdä eroa jyviin ja akanoihin, kaikki ovat lähtökohtaisesti samanarvoisia kaupunginvaltuutettuja. Eivätkä niitäkään, jotka eivät onnistuneet uusimaan valtuustopaikkaansa, voi luokitella ”luusereiksi”; lyödyn lyöminen osoittaa vain sivistymättömyyttä.

Henkilökohtaisten äänimäärien vaihteluun on aina useita syitä, niitä voisi toki analysoida. Jos toimituksen asiantuntemus ei  siihen riitä,  analyysia voi aina pyytää asiantuntijoilta. Luokittelun ongelmallisuudesta kertoo sekin, että ”laskussa” listalla on joukko tunnettuja kansanedustajia. Henkilökohtaisesti olen otettu päästyäni tähän seuraan.

Näitä vaaleja luonnehti Tampereella myös paikallismedian voimakkaat kannanotot ja ikävät ”moskajournalismin” piirteet.  Toivoisin, että jatkossa media keskittyisi enemmän tosiasioihin ja huolellisiin analyyseihin.

 

IRENE ROIVAINEN

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (vihr.)