Loman jälkeen arki taas

Viime viikko oli varsinainen pudotus lomatunnelmista arkeen: Vuokatin mahtavat hiihtomaisemat vaihtuivat tiukkaan kokoustahtiin. Särkänniemen toimitusjohtajan valinta oli aikamoinen urakka valintatoimikunnalle, ja toisin kuin epäilijät väittävät, valinta tehtiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja paras valittiin. Onnea vaan Miikka Seppälälle!

On ollut kiinnostavaa lukea ministerispekulaatioita Tampereen tapaan. Näin valtuuston puheenjohtajan paikalta voisi todeta, että kyllä niihin saappaisiin moni nykyisistä kansanedustajista mahtuisi. Oma ykkössuosikki olisi toki Oras Tynkkynen, toisena tulisi Minna Sirnö (vas.), vaikka vassujen asema ministeripelissä ei vahva olekaan. Vaan mistä sitä kuitenkaan tietää, millainen sateenkaarihallitus seuraavaksi muodostetaan! Kokoomuksesta ministeriainesta on ainakin Harri Jaskarissa. Tulevista ehdokkaista ei osaa vielä tässä vaiheessa paljon sanoa, mutta kyllä Oraksen ohella esimerkiksi demareiden Pekka Salmi on ehdokas, joka kykenee linjaamaankin asioita niin valtuuston kuin kaupunginhallituksenkin kokouksessa.

Tämän päivän kaupunginhallituksen kokouksessa kh käytti otto-oikeuttaan lautakuntien päätökseen ja antoi alueellisten sosiaaliasemien mennä. Käytännössä päätös merkitsee sosiaalipalvelujen keskittämistä raskaalla kädellä. Harmittaa. Mielestäni sosiaalityö olisi pitänyt säilyttää kaikilla kuudella alueella. Itse päätös palveluverkosta olisi pitänyt tehdä valtuustotasolla. Niinpä esitin, että johtosääntöä tarkistettaisiin tältä osin. Lisäksi esitin toivomuksen pormestarille, että tämä asettaisi työryhmän sosiaalityön kehittämiseksi apulaispormestari Anna-Kaisa Ikosen johdolla. Ajatukset saivat kannatusta, jäämme odottamaan toimenpiteitä.

Viikonloppuna pidettiin myös Vihreiden kuntapäiviä Tampereella. Väkeä oli saapunut eri puolilta maata aina Rovaniemeltä ja Savon pikkukunnista saakka. Oli ilo ja kunnia emännöidä iltavastaanottoa Raatihuoneella, jossa tapasin pitkästä aikaa myös entisen valtuutettumme ja kansanedustajamme Rosa Meriläisen. Rosan Valtio-oppi kuuluu tämän kevään ”opintosuorituksiini”.