Vastine Rieväkylän Ritulle

Luottamushenkilö ei ole viikonloppunakaan vapaa tehtävistään. Pauli on jo ehtinyt lukea lehdet, enen kuin herään ja varoittaa, etten vetäisi kahvia väärään kurkkuun, sillä Tamperelaisen Rieväkylän Ritulta on tullut henkilökohtaista palautetta. Ei auta kuin heti aamutuimaan ryhtyä kirjoittamaan vastinetta lehteen.

Ritu spekuloi ja osuu harhaan

Vaikka Rieväkylän Ritu näyttää olevan jonkin verran perillä kaupunginhallituksen käymistä keskusteluista, häneltä jää huomaamatta olennaisin kh:n päätöksessä. Ensimmäistä kertaa kaikki poliittiset ryhmät, kokoomus ja demarit mukaan lukien, esittävät suoraa kansanvaalia.

Tampereen ei ole syytä lähteä uuteen kokeiluun siksi, että meillä on jo meneillään oman mallimme kokeilu. Ja kun sittemmin on käynyt ilmi, ettei kokeiluun ole ilmoittautunut muitakaan kuntia, on nyt vain kiirehdittävä varsinaista lakimuutosta. Tampereen kaupunki neuvottelee asiasta ministeri Kiviniemen kanssa aivan lähiaikoina.

Nykyisessä mallissa kansa valitsee valtuuston ja valtuusto pormestarin. Ritun ajatus, että eniten ääniä saanut ehdokas saisi automaattisesti pormestarin paikan, ei saanut suurempaa kannatusta viime kunnallisvaalien alla. Kun asiaa tiedusteltiin pormestariehdokkailta, edustin ainakin itse näkemystä, että pormestarin on nautittava koko valtuuston luottamusta. On hyvä muistaa, että viime kunnallisvaaleissa eniten ääniä sai Marjatta Stenius-Kaukonen (vas.), joka ei ollut pormestariehdokkaana.

Tietooni ei ole tullut, että sopimuksia olisi tehty tulevien vaalien varalle. Ritun spekulaatiot ovat vailla katetta ja loukkaavat sitä yhteistyötä, josta nyt on orastavia merkkejä valtuustosopimuksessa mukana olevien ryhmien välillä.

IRENE ROIVAINEN

 

kaupunginvaltuuston pj. (vihr.)