Puunkaatoja lintujen pesimäaikana

Tampereen kaupunki ei lepää kesälläkään, kesälomat vaikuttavat pikemminkin lisäävän touhukkuutta joillakin rintamilla. Viinikassa sijaitsevan Tampereen Vuokra-asuntojen kohteessa on kaadettu eilen runkokaupalla puita. Toisin kuin ennakkotieto kertoi, kyseessä ei ollut mitenkään pienimuotoinen harvennus, vaan massiivinen toimenpide, joka on saanut asukkaat suunniltaan. Ja törkeä ympäristöteko se onkin, sillä puita kaadetaan lintujen pesimäaikana.

Siitä on jo useita vuosia, kun jouduimme puuttumaan vastaavaan asiaan Vuokratalosäätiön hallituksessa, jolloin saimme asukasedustajien, Kivistön Annelin ja Haapaniemen Liisan kanssa linjattua niin, ettei puita kaadettaisi VTS:n kohteissa lintujen pesimäaikana, toukokuun alusta heinäkuun loppuun. Olen ollut siinä käsityksessä, että silloin tehtiin myös kaupunginhallituksessa linjaus, ettei myöskään kaupungin muissa kohteissa tai alueella saisi kaataa puita tänä aikana.

Asukkaiden huolena oli eilen, että puunkaatajat saapuvat savotalle taas aamuvarhaisella. Apulaispormestari Hanhilahdelta saimme kuitenkin illalla tiedon, että hakkuut keskeytetään. Poliitikkoihin on oltu yhteydessä asiassa: Virtasen Sirkkaliisa ja Olli-Poika Parviainen ainakin kävivät eilen paikanpäälläkin, Kivistön Anneli ja Erkki Axén olivat kuulemani mukaan menossa sinne tänään. Voi tätä kuntademokratian tilaa: asukkaille tieto on tuotu ilmoitusasiana ilman keskustelua ja neuvotteluja.