Sujan terveisiä

Kun Hannu Oittinen viime viikolla kyseli valtuuston puheenjohtajan vaikuttamisesta päätöksentekoon, on pakko todeta, että tulipa taas männä viikolla puhuttua suu vaahdossa Palveluverkkoselvityksestä kaupunginhallituksen suunnittelujaoston kokouksessa, jossa asia jäi kuitenkin silloin pöydälle.. Tänään suja kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään uudelleen asiaa. Hyvä niin, sillä viikossa asiaa oli selvästi kypsytelty parempaan suuntaan.

Pormestari toi tämän päivän kokoukseen uusitun pohjaesityksen, jossa yhtenä oli Koukkuniemen Jukola-rakennuksen kohtalosta päättäminen lautakunnassa kesän 2009 kuluessa. Tämä ei vielä Jukolaa pelasta, mutta henki sujassa tuntui tänään olevan sellainen, että uudisrakentaminen voitaisiin aloittaa muualta Koukkuniemen alueelta, ja Jukolan kohtalo päätettäisiin myöhemmin. Ratkaisussa piilee kuitenkin riski: Jukola on vaarassa jäädä tyhjilleen jo toiseksi vuodeksi. Asia on tulossa ensi maanantain kaupunginhallitukseen yhdessä toimialojen säästöleikkausten kanssa, joten toivottavasti siinä vaiheessa voidaan vielä tähän asiaan palata.

Tilakeskuksen johtaja Ilkka Ojalan esittely Jukolan tulevaisuuden vaihtoehdoista maalaa kyllä niin selvän 6-0 -asetelman säilyttävän ratkaisun tappioksi, että heikkouskoisempi alkaisi jo menettää toivonsa. Kiinnostavaa on, että juuri Koukkuniemen Jukola saa tässä kaupungissa olla pilotoimassa rakentamisen ”matalaenergiaratkaisua” kymmenen senttimetrin seinätiivisteineen. Samoin, jos tilanormiksi asetetaan kovimmat mahdolliset, eihän vanha rakennus voi edustaa upouuden rinnalla kuin pelkkää tappioluetteloa. Toivon edelleen, että apm Airaksinen lautakuntineen etsii erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja Jukolan tulevaisuudelle, muutoin akoille ja ukoille ei jää muuta keinoa, kuin ryhtyä tossukaartiin. Kivistön Annelilla on jo pitkä lista ”Ainoja” ja ”Reiskoja” tulossa mukaan rintamaan. Meilläkin on tossut lähtövalmiudessa.

Muutoin sujassa jo pormestarin esitykseen sisältyi Messukylän lukion siirtäminen Sammon lukion yhteyteen. Tämä oli hinta pieneten lasten koulujen säilyttämisestä Järvensivulla (1-6 -luokkaisena) ja Hallilassa (1-4 -luokkaisena), josta lautakunta oli jo päättänyt pari viikkoa sitten, ja jonka suja linjasi tämän päivän kokouksessa.