Vuoden vaihtuessa

Viimeinen vuoteni valtuuston puheenjohtajana käynnistyi uudenvuoden päivänä perinteisellä vierailulla TAYS:n synnyttäneiden osastolla. Pieni poika sai kaupungilta kummilusikan ja minikukkakimpun, vanhemmat isomman. Hetkeä aikaisemmin tervehdyksen olivat tuoneet sairaanhoitopiirin edustajat, tamperelaisvauva ehti myös seutukunnan ykköseksi, joten varsinainen tuplapotti tuoreelle tulokkaalle.

Ks. Aamulehti: www.aamulehti.fi

TAYS:n synnytysosastot ovat kovasti muuttuneet niistä päivistä, kun itse työskentelin siellä sairaanhoitajana, mutta mukavaa oli tavata yksi silloisista kollegoista, Heinon Sisko. Sisko on kotoisin kotipuolesta, Sonkajärveltä ja tuntui vuosienkin jälkeen ”naapurin naiselta”.

Tarja Halosen viimeine uuden vuoden puhe oli tuttua Halosta, kuten ”epätasa-arvo ei ole luonnonvoima”. Näistä teemoista keskustelimme Mäntynimessä perinteisellä Setlementtiliiton joululounaalla kuukausi sitten. Tunnen haikeutta Halosen kauden päättyessä, olinhan mukana hänen kampanjassaan viime kerralla. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja alloittaa vihdoin työt Pekka Haaviston puolesta: hän on edustava ja ihana ehdokkaamme!

Meidän uuden vuoden juhlinnat jäivät vähiin, kun Pauli oli eli edelleen Kokkolassa äitinsä luona. 90-vuotias ”tummu” on vihdoin suostunut kotihoitajan käynteihin pari kertaa päivässä ja ateriapalveluun, mutta vain ”pariksi viikoksi”. Kovin pala on kehitysvammaisen Annelin hoitajuudesta irtautuminen lähiviikkoina, kun Anneli on saanut väliaikaisen paikan kehitysvammaisten palvelutalossa.

Joululomat on pidetty, tuorein Marklund ja Hämeen-Anttila luettu ja herkut syöty. Nyt on karppaamisen aika!

Suoraan sanoen olin helpottunut, kun huomasin tänään, ettei kaupunginhallituksen listaa ollut kansiossa: huomenna ei siis ole kokousta. Teen uuden vuoden lupauksen: sunnuntaiangstia vähentääkseni luen listat tästä lähin lauantaisin. Lupasinkohan näin jo viime vuonna?

Hyvää uutta vuotta 2012!