Kaupunginhallituksessa ja vaalikopilla

Jotkut toimittajat ennakoivat seuraavalle valtuustokaudelle uutta kolminapaista kokoomuksen, demareiden ja vihreiden valtakoalitiota Tampereelle. Tästä ei ollut pienintäkään merkkiä vuoden ensimmäisessä kaupunginhallituksen kokouksessa, kun demarit esittivät ja vasemmistoliitto kannatti, ettei Tampereen Aterian ulkoistamiseen ryhdytä. Perustelut jäivät melko huteriksi, sillä ulkoistamistoimenpiteet kohdistuvat lähinnä työpaikkaruokailuun. Itseäni kiinnosti enemmän keittiöiden keskittämisen vaikutukset esimerkiksi hoivapalveluissa. Järkevältä kuulosti keittiöiden profiloituminen asiakaskunnan mukaan. Kaupunginhallitus otti asian seurantaansa.

Tasavallan Presidentiksi pyrkivä Pekka Haavisto vieraili tänään Tampereella kylmässä pakkassäässä. Vaalikopilla oli ihan mukavasti väkeä, kun piipahdin siinä ohimennen kokoukseen kiirehtiessäni. Ilmassa on nyt vahva tutina, että Pekka pääsee toiselle kierrokselle!

Toivotin Pekalle onnea kampanjan loppumetreille ja hän kertoi, että Kajaanissa oli vaalitilaisuudessa ollut eilen paikalla 160 henkilöä. Luulenpa, että Talvivaaran kaivoksen aiheuttamat ympäristöhaitat ovat yksi keskeinen syy vihreän ehdokkaan kiinnostavuuteen kotikonnuillani. Jo viime kesänä mekin saatoimme mummolareissulla huomata, kuinka kaivospölylaskeumia oli runsaan parin kymmenen kilometrin päässä kaivoksesta. Kotikyläni kaunis Laakajärven erämaajärvi on vaaravyöhykkeessä. Äitini kotitilan maat ja vesialueet saarineen sijaitsevat järven rannalla. Ympäristöministeri Ville Niinistö on tehnyt linjakasta työtä saastuttamisen hillitsemiseksi.

Piipahdin Loppiaisena Sotkamossa tervehtimässä tällä viikolla 80 vuotta täyttävää isääni. Hän ei halunnut mitään isoja juhlia, mutta perhepiirissä toki juhlitaan; ja takuuvarmasti kyläläiset ilmaantuvat loppuviikosta kakkukahville. Elämä kaksitoistalapsisessa pienviljelijäperheessä ei ole ollut helppoa, mutta töitä on riittänyt polvenkorkuisesta eläkeikään asti, lapset on saatettu kunnialla maailmalle ja elämä äitini kanssa jatkuu omassa kodissa varsin leppoisana.